Sport i stil

Modna linija DNK Code by Danka Karović

imag2 

Svakim člankom koji čitate na ovom našem sajtu mi pokušavamo da Vam donesemo nešto novo,nešto drugačije, nešto kvalitetnije. Imamo čast da vam predstavimo nekog vrhunskog, a isto tako I drugačijeg sa kime smo imali čast da napravimo intervju.

Predstavljamo vam mladu dizajnerku Danku Karović koja nam na modno tržiste donosi unikatne modele iz svoje modne linije DNK Code by Danka Karović.

Šta si najviše volela da crtaš kad si bila mala ?

Najviše sam crtala ljude i srećnu decu sa raširenim rukama,kao da trče u zagrljaj.Kada mi se rodila sestra samo sam crtala takozvane ”šećer bebe”.Najviše sam uživala u momenta kada treba da nacrtam odeću,što se može osetiti po detaljima o kojima sam posebno vodila računa.Sve je bilo veselo i puno boja.

Koji je to prelomni momenat kad si rekla sebi: Danka idemo u dizajn?
Moj prvi ozbiljniji crtež je nastao spontano u osnovnoj školi i to na času biologije,na poslednjoj stranici sveske.Mnogo mi se dopao i rekla sam-to je to!

Koju muziku slusaš, koja te inspiriše da stvaraš i kreiraš ?
Po pitanju muzike sam dosta šarenolika.Slušam sve što mi prija u datom trenutku i obuhvata skoro sve žanrove.Dok kreiram,najbolji kontakt s modelima imam uz ozbiljnu i filmsku muziku,neobičnog zvuka.

DNK Code, ima li simbolike neke u tom nazivu i jel možeš da se setiš momenta kad ti je ta ideja pala na pamet?
Dugo sam razmišljala o nazivu svoje modne linije,iako sam je vremenski dosta kasnije osnovala,a pao mi je na pamet baš u momentu kada uopšte nisam razmišljala o tome.”DNK” sam izvukla iz svog imena,uklonivši samoglasnike i dodala ”Code”,kao šifru mog dizajna.Može se pronaći mnogo simbolike u nazivu,a posebno je zanimljivo,što sam već pomenula,da sam prvi,pravi model nacrtala na času biologije.DNK je glavni makromolekul koji sadrži sve podatke o našim osobinama i genetskom materijalu.Kao što u biologiji određuje naše karakteristike,tako,preveden u modni termin,može da određuje i jedinstveni stil svakoga od nas,u skladu sa našom ličnošću.

Šta je to što tebe odvaja od drugih u modnom svetu ?
Moj DNK!

image

Koji je tvoj moto, na koji se iznova i iznova vraćaš?
Imam dosta vodećih citata,evo nekih:
”Budite toliko dobri da vas ne mogu zameniti.”
”Ništa ne treba čekati,svemu treba ići u susret.Ako čovek nije glup ni kukavica,nije ni bespomoćan.”
”Hvalite svakoga. Ako nekoga ne možete pohvaliti,pustite ga da ode iz vašeg života.
Budite originalani. Budite inventivni.
Budite hrabri. Budite hrabri ponovo i ponovo.
Ne oponašajte. Budite jaki. Budite uspravni.
Mislite svojom glavom. Budite svoji.
Neka vas božanska mudrost učini slobodnim.
Neka vam život bude kao ružin cvet,u tišini on govori jezikom mirisnim.”
“Nastojaću da istrajem sve dok ne uspem.Nisam na ovaj svet stigao da bih bio poražen,niti neuspeh struji mojim venama.Ja nisam ovca što čeka da je njen pastir podstakne.Ja sam lav koji odbija da zbori,hodi i spava s ovcama.Kasapnica neuspeha nije moja sudbina.Istrajaću sve dok ne uspem.”
”Osmeh je najsjajniji nakit.”

Kako najbrže da dodjemo do tvojih kreacija?
Internet je čudo.

profil1

DNK Code by Danka Karović

Marko Burazor

Merak online , editor-in-chief

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.