Sport i stil

Ave Đoković

Djokovic

Šta znači uspeh i uspesi koje Djoković postiže za Srbiju to se može videti na svakom ćošku na svakom koraku u celoj zemlji. U ovim tmurnim vremenima pobeda ovog momka je došla kao preko potreban dašak svežeg vazduha koji nam je svima trebao. Sve naše frustracije, svi porazi nekako bar na tren idu u neki drugi plan, jer bar na momenat smo se pridružili vožnji koju ovaj momak fenomenalno vozi na svetskoj sceni koja ni malo nije laka.

Kad pogledate odakle dolaze drugi igrači poput Federera, Nadala, Mareja shvatite da iza njih stoji celokupna mašinerija kompanija i uređenog društvenog sistema koji ih je oblikovao još dok su bili u razvoju, pa tako i Novakov uspeh biva mnogo značajniji. Kad neko dolazi iz sredine gde je sistem strana reč, gde se sve završava ad hoc i oruk, uspeh koji je on ostvario ima dimenzije velike ko univerzum.

Ovaj članak pišem na svežem vazduhu u vikendici nedaleko od Beograda i čujem mog dobrodušnog glasnog komšiju koji priča njegovom gostu na hladnom pivu kako ga je Đoković zarazio. Čovek koji ceo život priča o OFK Beogradu i fudbalu kako ga nervira Crvena Zvezda, njegov rezervni tim za koji navija sad više ne spominje fudbal već samo tenis. Što nam govori da sve može da se promeni i da samo nam treba malo začina koji se zove uspeh.

U ovim danima i nedeljama nas još drži adrenalin koji je postigao ovaj momak sa Banjice, a valjalo bi da ih proizvodimo još takvih i što je bitnije da ih podržimo kad nisu trenutno uspešni jer siguran sam da će nam oni to vratiti. Do tada nam ostaje samo Ave Đoković!!!

Novak Djokovic

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.