Hrana za glavu

Toska u Beogradu!

Ekskluzivno italijansko izvođenje opere “Toska” Đakoma Pučinija održaće se 14. maja 2018. u Sava centru od 19:30, povodom obeležavanja 41. rođendana te beogradske dvorane. Tim povodom u Beograd dolaze svetske operske zvezde Paoleta Maroku, Dario Di Vjetri i Alberto Gazale. Za ovaj operski spektakl vlada veliko interesovanje publike, karte za parter Sava centra se veoma brzo prodaju. 

Po prvi put će na velikoj pozornici Sava centra biti predstavljena i raskošna italijanska scenografije svojstvene velikom teatru na otvorenom.  Postavka “Toske” u Sava centru je produkcija Pučinijevog festivala iz Tore Del Laga, mesta u kojem je Pučini živeo i koje  ga je inspirisalo za mnoga njegova dela. Ovaj  festival je najznačajniji događaj posvećen Pučiniju koji se odvija svake godine u prisustvu na hiljada gledalaca.

Biće ovo jedinstvena prilika da se čuju glasovi italijanskih solista, uz dirigentsko vođenje Alberta Veronezija, predsednika Fondacije Pučinijevog Festivala iz Tore Del Laga. Narodno pozorište u Beogradu učestvuje sa svojim orkestrom i horom. Kostimi su originalne kreacije Festivala. Organizatori događaja su Italijanski institut za kulturu u Beogradu u saradnji sa Narodnim pozorištem u Beogradu, Sava centrom i Fondacijom Pučinijevog festivala iz mesta Tore del Lago.

Podršku projektu pružila je Banca Intesa.

Ulaznice za italijansku postavku opere “Toska” u prodaji su na blagajnama Eventima, Sava centra i Narodnog pozorišta, kao i na sajtu eventim.rs.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.