Sport i stil

Leo Mesi & Nemezis

Jedan od najboljih fudbalera današnjice, Leo Mesi od 27. maja  igraće u novim adidas Nemezis kopačkama, a ova kolekcija dostupna je i u verzijama za tvrdu podlogu i ulicu. Kreiranjem Nemezis modela, adidas Football je predstavio kolekciju kopački koja će uz Ace i X biti jedna od vodećih na terenima širom sveta, a glavni elementi dizajna inspirisani su trakama za stabilnost i okretnost. Pored Lea Mesija svoje umeće u ovim kopačkama pokazaće i Renato Sančez i Roberto Firmino.

Svaki element Nemezis kopačke je dizajniran tako da odgovara igraču kome okretnost pomaže da dominira na terenu. Kako bi igrači dali sve od sebe potrebne su im kopačke koje će im pružiti sigurnost, podršku i prilagodljivost, a Nemezis je napravljen kako bi ispunilo sve ove zahteve.

U dizajn je uključeno nekoliko karakteristika koje će osigurati vrhunske performanse u ovim oblastima. Jedinstveni AGILITYBANDAGE napravljen je revolucionarnom TORSIONTAPES tehnologijom koja pričvršćuje stopalo i pruža vrhunsko prianjanje, dok gornji deo kopačke sa dvostrukim vezivanjem učvršćuje članak kako bi iznenadne promene pravca kretanja bile olakšane.

TORSIONFRAME đon ima veoma laganu konstrukciju, kao i TORSIONRIBS kako bi pružio podršku pri dinamičnom odrazu koji je ključan za okretnost na terenu. Novo AGILITYKNIT 2.0 gornjište meko je na dodir i pruža osećaj prilagodljivosti i lakoće.

Kako bi igrači imali isti nivo okretnosti u bilo kojim uslovima, Nemezis je dostapan i u verzijama za tvrdu podlogu i ulicu uz iste tehnologije koje su korišćene i za izradu verzije za teren.

Leo Mesi, koji će Nemezis kopačke prvi put nositi na utakmici Kupa Kralja, izjavio je ovim povodom: „Deo moje igre je i odvlačenje pažnje. Igrač mora da pokuša da napravi potez koji njegov suparnik ne očekuje i zato je potrebno da bude brz koliko god je to moguće. Kako biste to uspeli, morate da imate puno poverenje u kopačke i fleksibilnost da se krećete i prilagođavate sa lakoćom. Dizajn ovih kopački je savršen za moj stil igre.“

„Deo naše adidas Football dizajn filozofije je da gledamo unazad kako bismo imali bolji pogled u budućnost i to je nešto čime smo se vodili kada smo stvarali Nemezis. Ideja uvijanja i traka nije nova i prisutna je u nekim našim klasičnim proizvodima, kao i u drugim oblastima poput borilačkih veština. Ta ideja je tu već generacijama. Naš dizajn je nastao iz ove ideje, veze između torzije, podrške i okretnosti, i njene upotrebe da se podrže vrhunski igrači. Osnovni cilj je da sportistima uvek obezbedimo instrument kojim će maksimizirati svoju kreativnost, a sa ovim proizvodom imamo osećaj da smo stvorili strukturu i podršku koja će pomoći igračima poput Mesija, Sančeza i Firmina da dostignu svoj pun potencijal.“, izjavio je Sem Hendi, potpredsednik dizajna adidas Football. Kopačke će biti dostupne u beloj i crnoj boji Dust Storm od 26.maja u adidas maloprodajnim objektima i na adidas.com.  Za više informacija posetite adidas.com/football ili pratite @adidasfootball  na Instagramu i Twitteru.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.