Hrana za glavu

Izložba RELATIONSHIP

izlobajovana1

Sa velikim zadovoljstvom Vas pozivamo na otvaranje izložbe „RELATIONSHIP“ autorke Jovane Živčić. Izložba će se održati u periodu od 12. do 23. novembra 2013. godine u Galeriji Kuće Đure Jakšića, Skadarska 34. Svečano otvaranje izložbe je zakazano za utorak, 12. novembar sa početkom u 19h. Izložbu će otvoriti red. prof. Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu, Anđelka Bojović. Ulaz na izložbu je slobodan.

U svom radu autorka predstavlja veoma interesantan koncept bavljenja muškim i ženskim telom. Odnos muškarca i žene protkan emocijom, večita je i bezvremena tema likovnih umetnika. Koegzistencija “muskog” i “ženskog” čini prirodu. U radovima je evidentna težnja da se taj prirodni odnos između dva pola istraži, da se ključne sličnosti odnosno razlike istaknu i na veoma suptilan način predoče posmatraču. U vremenu kada smo svedoci da je odnos muškarca i žene banalizovan, duhovnost likovnog izraza autorke podstaći će imaginaciju posmatrača.

Jovana Živčić, rođena je 1988. godine u Kraljevu. Završila je Fakultet likovnih umetnosti u Beogradu 2012. godine, odsek slikarstvo u klasi prof. Anđelke Bojović. Trenutno je student Doktorskih umetničkih studija na istom Fakultetu. Izlagala na više izložbi u zemlji i inostranstvu. Dobitnica dve nagrade Fakulteta likovnih umetnosti: Nagrada “Steva Kvežević za crtež” i
nagrada za slikarstvo “Rista i Beta Vukanović, slikari”. Član Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS-a). Živi i radi u Beogradu.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.