Hrana za glavu

Holandski barok i Beogradski barok

Značajan događaj za umetničku scenu Srbije održaće se u sredu, 17. marta od 19 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine: koncert ansambala Holandski barok (Holland Baroque) i Beogradski barok. Na programu će biti dela poznatih kompozitora baroka, među kojima su: Vivaldi, Corelli, Valentini i Durante.

Ovaj program nosi naziv MUNDUS INVERSUS i deo je serije koncerata  “Evropa u Gostima 2021/ Europe Be My Guest 2021” ansambla Beogradski barok. U organizaciji i produkciji Centra beogradskih festivala  – CEBEF, koncert će biti održan uz poštovanje svih aktuelnih epidemioloških mera, uz smanjen kapacitet i ograničeni broj ulaznica po jedinstvenoj ceni od 600 dinara.

Holandski barok (Holland Baroque) je poznati internacionalni ansambl koji uživa reputaciju jednog od najboljih ansambala za baroknu muziku  u Evropi. Predvode ga sestre bliznakinje, čembalistkinja Tineke Stenbrink i violinistkinja Judit Stenbrink, a jedna od članica je i Katarine Aleksić, koja je članica i ansambla Beogradski barok, na čiju inicijativu se održava ovaj zajednički koncert.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.