Zabava

Novine @ Musicology festival 2016

Musicology festival

Dragi prijatelji, ovog vikenda, odnosno u periodu od 21.7. do 24.7.2016, trebalo je da se održi treći po redu Musicology festival. Ono što nas čini srećnim i još sigurnijim da je ovakav muzički događaj potreban, ne samo našoj zemlji, nego i regionu, jesu vaše reči podrške i stalna pitanja koja smo do sada dobijali putem poruka, pisama i preko društvenih mreža, a u vezi sa tim da li će se i kada, Musicology održati.

Jako nam je drago što konačno možemo i da vam kažemo da nismo odustali.

Sigurni smo da znate da je teško dobiti finansijsku podršku u ovakvoj kulturološkoj situaciji u zemlji. Ipak, u dogovoru sa našim partnerima, odlučili smo da ovogodišnjim izdanjem Musicologya proslavimo petnaest godina negovanja kvalitetne muzike i rada kluba Bitefartcafe, čija ekipa i stoji iza organizacije samog festivala.

 Festival će tako ove godine dobiti malo drugačiji oblik. 

Umesto uzastopnim četvorodnevnim programom, Musicology ćemo proširiti na period od oktobra 2016. do maja 2017, kada će se održati između 8 i 12 koncerata stranih izvođača. Ljubitelji dobrog zvuka i verni posetioci Musicologya će ovako imati priliku da čitave zimske sezone uživaju u mnogo više koncerata nego što je to do sada bilo moguće na četvorodnevnom festivalu i imati prilike da se susretnu sa izvođačima koji retko posećuju naš region, u drugačijoj i intimnoj atmosferi Bitefartcafea. 

Osim koncerata, organizovaćemo i mnogobrojne radionice, okrugli sto na temu kako regrupisati muzičku scenu u zemlji i druge prateće aktivnosti.

Termini i imena izvođača uskoro će biti poznati, pa vas pozivamo da u narednom periodu pratite Musicology sajt i stranicu na fejsbuku. Nadamo se da smo ovim barem malo umirili one koji su nam se u proteklih godinu dana javljali i pružali podršku i obećavamo vam spektakularnu koncertnu sezonu.

Iskreno vaš Musicology i Bitefartcafe tim

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.