Zanimljivosti

Drugi put je kasno za prvi utisak!

drugi put je kasno za prvi utisak1

Drugi put je kasno zaprvi utisak
Jedna od retkih stručnih knjiga koja je ostavila dobar prvi utisak i iz prve prošla moj test prve strane.
Kada kupujem knjigu obično uradim mali test: pročitam prvu stranu i ako me zaintrigira, kupujem!
Definitivno me je ova knjiga upecala već na prvoj strani i to praznoj na kojoj u donjem uglu piše mala provokacija koja je ujedno i lightmotiv knjige: drugi put je kasno za prvi utisak.
Koliko ste se puta trudili u životu da ostavite utisak? I opet, koliko puta ste analizirali kakav ste prvi utisak ostavili na nekoga? Devojku, dečka, poslovnog partnera, klijenta, poslodavca?

Upravo kada nam je najviše stalo do prvog utiska mi znamo da uprskamo stvar zato što obraćamo pažnju samo na odeću i eventualno na reči koje ćemo izgovarati, a u potpunosti zaboravimo na onaj elokventniji deo nas…izraz lica, držanje tela, ruku, pogled i osmeh!
Ova knjiga (Naučite Jezik Kojim Ceo Svet Govori) nas navodi na razmišljanje i daje dobre smernice kako svesnije upotrebiti govora tela pre svega u poslovnom smislu.
Vrlo mi je zanimljiv i kraći antropološki osvrt na ovu temu koji postaje sve značajniji za domaće čitaoce obzirom da se sve češće susrećemo u poslovnoj sferi našeg života sa ljudima iz drugih zemalja i kultura.
Inspirativna knjiga domaćeg autora koja se čita u jednom dahu i koja na jednostavan način odaje tajne neverbalne komunikacije uz dozu humora i puno zanimljivih primera iz života i businessa, pravo je osveženje u moru stručnih i dosadnih knjiga iz ove oblasti.
Postanite svesniji sebe i osvajajte već od prvog trena!

MBA Natasa Kazic
Manager razvoja proizvoda za rezidencijalne korisnike
@vipmobile

korica2

Facebook stranica knjige Naučite Jezik Kojim Ceo Svet Govori (Neverbalna komunikacija na delu)

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.