Zanimljivosti

Pokrenuta kampanja Privredne komore i Udruzenja pivara – Odgovorno i oprezno

Privredna komora Srbije i Udruženje pivara Srbije, koje u svom sastavu okuplja 3 najveće kompanije na srpskom tržištu, 7. Jula 2023. godine svečanim događajem u Privrednoj komori Srbije, najavili su početak kampanje “Odgovorno i oprezno – vodimo računa o sebi i drugima”. U narednim fazama sledi podrška zdravstvenih institucija.

Cilj ove kampanje je da na dugoročnom nivou edukuje mladu populaciju i potrošače o važnosti usvajanja kulture odgovorne konzumacije pivarskih proizvoda.

Kampanja će, u 2023. godini obuhvatiti edukaciju stručnjaka – psihologa, lekara opšte prakse i stručnjake različitih profila, koji će u narednim fazama kampanje sveobuhvatno raditi sa mladom populacijom i potrošačima u vidu javnih događaja, tribina u studentskim domovima i slično.

Na današnjem događaju, medijima i javnosti su se obratili Miroslav Lutovac, savetnik predsednika Privredne komore Srbije; prof. dr Jelena Pejin sa Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu i Nada Filipović, direktorka Udruženja pivara Srbije.

Privredna komora Srbije i Grupacija pivara tradicionalno sarađuje sa Udruženjem pivara Srbije na brojnim projektima od interesa za pivarsku industriju i time pomaže pivarima da zajednički kreiraju afirmativno poslovno okruženje. Tim povodom, Miroslav Lutovac, savetnik predsednika Privredne komore Srbije, izjavio je: “Razvijanje društveno odgovornih kampanja koje podižu svest o usvajanju kulture odgovorne konzumacije od vitalnog su značaja za naše društvo. Ne samo da promovišu dobrobit pojedinaca, već i doprinose opštem boljlitku i bezbednosti, pre svega mlade populacije, kojoj je ova kampanja namenjena, ali i svim građanima Srbije.”

O svojstvima piva koja prave razliku između pivarskih brendova i drugih pića, govorila je profesorka sa Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu, dr Jelena Pejin. “Popularnost piva proizilazi iz prijatnih, senzorskih osobina i povoljnih nutritivnih svojstava, ukoliko se konzumira u umerenim količinama. Smanjenje sadržaja etanola je danas vrlo značajan cilj u tehonologiji piva. Bezalkoholna piva imaju blagotvorno dejstvo svih zdravih komponenti piva, uz potpuno odsustvo negativnog konzumiranja etanola. Ova piva sve više dobijaju na značaju.”

Nada Filipović, direktorka Udruženja pivara Srbije, istakla je: “Podjednako kao što obeležavamo poslovne uspehe kompanija članica Udruženja pivara Srbije, a to su Heineken, Molson Coors (Apatinska pivara), Carlsberg i Sladara Souflet, prioritet dajemo komunikaciji sa našim potrošačima o važnosti odgovorne konzumacije. Danas, više nego ikada, raste svest o važnosti usvajanja odgovornog i zdravijeg načina života. U potrazi za tom ravnotežom, naša industrija je odgovorila izazovu nudeći raznolik spektar proizvoda pivarske industrije. Kao lideri u svojoj industriji, razumemo našu ulogu u zalaganju za edukaciju i podsticanje naših sugrađana da donose odgovorne i informisane odluke “.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.