Zanimljivosti

Pazi mama sluša

f70ca488-b51f-4fe3-a44c-159a00e99e2c

Dnevnik jedne majke koji svi treba da pročitaju: Zašto sam promenila kraj svakoj bajci

Nakon promocije na ovogodišnjem jubilarnom 60. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, autorka Sanja Radenković je u restoranu Le Teniza predstavila knjigu „Pazi, mama sluša“.

Sanjin prvenac je najviše zaintrigirao buduće roditelje i roditelje-početnike, budući da predstavlja necenzurisan dnevnik jedne majke koji na topao i duhovit način opisuje kroz koje sve faze prolaze roditelji u vaspitavanju dece.

Tako nam autorka Sanja Radenković, u moru dogodovština, otkriva i zašto je bila primorana da promeni kraj svakoj bajci : „Zamislite mog užasa kada sam shvatila da u skoro svakoj bajci neko umire i neko je nesrećan. Verujte mi, iako sam i ja kao mala odrastala uz Crvenkapu, Pepeljugu, Uspavanu lepoticu, nisam te bajke doživljavala isto. Počelo je da mi smeta ta količina tuge i rešila sam da menjam bajke. Nisam želela da mladoj osobi čitam nešto što ni ja kao odrasla ne bih volela da čujem.“

Poznata književnica Jasmina Ana je u svojoj recenziji istakla da je ova knjiga višestruko korisna. Ne samo zbog toga što svet vidi sa sunčane strane, lepši, bolji, pravedniji, veseliji, već i zato što nas autorka uči kako da naš život zaista postane bolje mesto.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.