Zabava

Njujorški album Lene Kovačević

lenaPevačica i kompozitor Lena Kovačević snimila je numere na engleskom jeziku za inostrano tržište. Pored toga što je izvođač pesama, ona je i komponovala muziku i pisala tekstove. Nedavno je snimljen i spot za prvi singl koji će se pojaviti tokom godine.

Produkciju celog albuma radi producent iz Njujorka, Godfri Dajmond, zvezda među američkim producentima koji je između ostalih radio sa Glorijom Gejnor (“I Will Survive”), grupom Aerosmit, Lu Ridom, Luterom Vandrosom i mnogim drugim umetnicima. U pitanju je originalna muzika, soft- dance i pop senzibiliteta koja će dosadašnje ljubitelje džez zvuka sigurno iznenaditi  ali i povesti u neke nove žanrove.

Na pesmi za koju je sniman spot gostuje Karlos Alomar, čuveni gitarista koji je snimio 16 albuma sa Dejvidom Bouvijem, Ališom Kiz, Igi Popom i mnogim drugim zvezdama.  U spotu učestvuju plesači grupe “Dance Factory”, u režiji mladog reditelja Ivana Stojiljkovića. Uskoro se očekuje promocija ovog singla za strano i domaće tržište.

Lena Kovacevic, sa snimanja novog spota, foto Antonio Ahel 2

Foto:Antonio Anhel

Zanimljiv je podatak da nakon nekoliko godina Lenu putevi ponovo vode za Njujork nakon što je 2007. godine dobila stipendiju, od strane fakulteta u Amsterdamu, za prestižni fakultet moderne muzike Manhattan School of Music.

Lena trenutno nastupa sa svojim bendom širom regiona, a njen najnoviji album “Džezeri” objavljen je već u drugom tiražu, jer je prvi rasprodat za mesec dana. 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.