Zanimljivosti

Balkans Property Forum 2018

Beograd će po drugi put biti domaćin međunarodne konferencije o tržištu nekretnina Jugoistočne Evrope, a konferencija Balkans Property Forum 2018, biće održana 4. decembra 2018. godine u hotelu Hilton Beograd.

Konferenciju organizuje Property Forum, vodeća imovinska platforma za nekretnine u Jugoistočnoj Evropi u saradnji sa Kraljevskim institutom ovlašćenih procenitelja (RICS).

Više od 150 stručnjaka iz industrije nekretnina okupiće se u srpskoj prestonici kako bi razgovarali o ključnim pitanjima i najnovijim trendovima koji utiču na budućnost industrije nekretnina, sa fokusom na zemlje Balkana, posebno Srbiju, Bugarsku, Hrvatsku i Sloveniju.

Program konferencije će pružiti detaljan ekonomski pregled Jugoistočne Evrope, sa fokusom na trendove koji definišu budućnost industrije nekretnina i izazove sa kojima se danas suočavaju procenitelji nekretnina. Neke od tema konferencije biće: investicione mogućnosti na tržištima Srbije, Bugarske, Hrvatske, Slovenije,  a posebna diskusija biće posvećena tržištima u razvoju – Makedonija, Albanija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina.

Neka od pitanja biće i koliko je Srbija danas privlačna novim investitorima, koje su prepreke u pogledu zakonodavstva, šta je potrebno promeniti, kakav tip nekretnina banke najradije finansiraju, koliko je iz njihove perspektive tržište rizično i kako će i u kojoj meri pristupanje EU uticati na razvoj tržišta nekretnina itd.

Inovacija će biti ključno pitanje na svim panelima, jer nove tehnologije velikom brzinom menjaju pravila imovinskog poslovanja i misija Property Forum-a i RICS-a jeste da priprema profesionalce za nekretnine za buduće promene koje utiču na struku.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.