Kafanski kutak i kafenisanje

Restoran Gnezdo

pileci-stek-specijaliteti

Kao što znate moja malenkost od momenta kad sam lansirao Merak online projekat (hedonističko – servisni portal) šeta po raznim interesantnim mestima. Jedna od ideja mi je bila da idem po određenim mestima i da vam dam neko svoje mišljenje za sva pozitivna iskustva koja doživim u restoranu, kafiću , klubu jednostavno na bilo kom mestu na kojem bih otišao i drugi put.

Ovog puta me je put naveo da svratim na jedno autentično mesto i to u prvi specijalizovani restoran u ex-Jugoslaviji koji služi samo specijalitete od piletine. Restoran se zove Gnezdo.

Kad je u pitanju meso stvarno ne pravim veliku razliku , volim sve , ali da neke stvari mogu toliko da budu uksune to jednostavno nisam mogao da verujem. Dok pišem ovaj članak već iza sebe imam nekoliko poseta Gnezdu i defintivno je ušlo na listu mesta koja ću da posećujem u budućnosti.

Oni koji me poznaju duže znaju da sam poprilično neposredan. Veoma lako sam uspostavio super odnos sa vlasnicom i njenim mužem i jednostavno saznao njihovu priču. Ono što je meni interesantnije je ideja otkud da otvore baš restoran za specijalitete od piletine. Od njih sam dobio veoma interesantan odgovor. Pošto su veći deo života proveli u SAD i tamo su navikli na određeni stil života i na restorane koji služe samo piletinu kojih ima na svakom koraku, presekli su i doneli odluku da na Autokomandi (kod šina pre ulaza na kružni tok) otvore prvi restoran tog tipa u Beogradu (ispostavilo se da je tog tipa prvi u Ex-Jugoslaviji). Da je to bila dobra odluka pokazalo se i to da posle 17 godina postojanja (malo restorana može da se pohvali time) i dalje većina poznatih, slavnih koji žive po celom svetu dolazi baš kod njih kad god dođe u Beograd bar na jedan obrok i prijatnu atmosferu koju nude vlasnici koji svakog svog gosta tretiraju posebno, što je stvarno u današnje vreme retkost. Oni nude specijalitete koju su svetski , ali su ipak zadržali ono što je autentično naše, a to je gostoljubivost. Uživajte!!

 

Kontakt

Bulevar Oslobođenja 18a (Autokomanda pored šina)

telefon 011 – 2650 139

radno vreme od 10 do 24h

Facebook

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.