Zanimljivosti

Sreća

Happiness

Šta je sreća?

Sigurno ste se zapitali: ” Šta je sreća? ” Obična reč sastavljena od 5 jednostavnih slova, a ipak, njen odjek se čuje izdaleka. Brojni autori ispisivali su definiciju sreće, svako na svoj način. Medjutim, jedno je sigurno, ona daje smisao našem životu. Bez nje, čovek je kao prazan hod koji odzvanja pri svakom koraku.

Da li si ti srećan?

Pitanje koje nam znaju postaviti, a nekada, ne znamo odgovor, jer nismo upoznali njeno pravo lice. Ja ću Vam dati jednostavnu definiciju sreće – ” Sreća je osmeh koji se nacrta posle trenutka koji je bio vredan pamćenja. “ Kao deca, naivno smo se radovali svemu što dolazi, nismo ništa planirali, nije bilo sata da nas opomene da negde treba da stignemo… Sada, kao odrasle osobe, žurimo da sve postignemo, da pronadjemo svoj kutak i uživamo u miru. Baš tu, u toj žurbi, izgubimo sreću. Ne umemo da je prepoznamo, jer se izgubila u traženju boljeg sutra.

Sreću ne tražiš, ona sama dolazi tiho bez najave. Kada stigne, znaš da je tu. Osećaj koji ti daje krila da poletiš u najveće visine. Kada si nesrećan, nosi svoju nesreću na srećan način

Saška Krivokućin

 

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.